Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling wordt ingezet als huidverbeterende behandeling. Fruitzuren zijn zeer effectief en niet meer weg te denken bij ons huidverzorgingsritueel. Er worden vele behandelingen en producten met fruitzuren aangeboden. De effectiviteit is afhankelijk van het soort fruitzuur en de PH-waarde van het product.

Wil je de conditie van je huid verbeteren, kies dan voor een van doelgerichte behandelingen uitgevoerd door een gespecialiseerde salon zoals Bloom by Linda. Op basis van het gewenste resultaat wordt met een bijpassend fruitzuur gewerkt.

Wat zijn fruitzuren?

Fruitzuren zijn afkomstig van natuurlijke ingrediënten. We onderscheiden twee groepen: AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid). AHA’s zijn wateroplosbare zuren zoals glycolzuur en melkzuur. BHA is een vetoplosbare zuur: salicylzuur. Fuitzuren zijn zuurdere dan de normale zuurgraad van de huid en daarmee weken ze dode huidcellen los en stimuleren ze de vorming van nieuwe huidcellen.

Een fruitzuurpeeling wordt bij voorkeur als kuur ingezet. In een kuur is de werking cumulatief (opstapelend). Op deze manier is het resultaat beter en intensiever. De interval is in dan iedere 2-4 weken.

  • Verbeteren algehele huidconditie
  • Anti-ageing, afvlakken fijne lijntjes, rimpels
  • Hyperpigmentatie
  • Vochtarme huid
  • Doffe vale huid
  • Vette huid, verstopte poriën, acne.
  • Grove porieen

Contra-indicaties
Een contra-indicatie is een zeer gevoelige huid, eczeem en open wondjes, actieve herpes simplex (koortslip), gebruik van Roacutane en zwangerschap en borstvoeding, donkere huid, actieve rosacea, overgevoeligheid voor asperines (bij salicylzuur).

Fruitzuurpeeling worden niet in de zomer uitgevoerd omdat de huid dan gevoeliger wordt voor zonneschade. De Biopeel-kruidenpeeling is dan een mooi alternatief.

> Biopeel kuidenpeeling
> Bindweefselmassage